______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Megkezdte a Mazda az elektromos MX-30 gyártását, ősszel érkeznek Európába az első példányok

hirdetés

A koronavírus járvány miatt ugyan jelentősen megcsúszott a Mazda első teljesen elektromos modelljének a piaci bevezetése, de most már tényleg megkezdődött az első példányok összeállítása. Ősszel hozzánk is megérkeznek az első példányok.

 

A Mazda még év elején kezdte felvenni a megrendeléseket az első elektromos autójára, az MX-30-ra, de a gyártási folyamat beindulására egészen idáig kellett várni a járványügyi helyzet miatt. Emiatt nem az előre tervezett időben, azaz nyáron, hanem csak ősszel érkeznek meg Európába az első kész példányok.

Az MX-30 egy 145 lóerős elektromos motort tudhat magáénak, melyet egy 35 kWh-s akkumulátor csomag lát el energiával. Ez nagyjából 200 kilométeres hatótávot tesz lehetővé, ami ugyan nem túl acélos a mai felhozatalban, ám korábban a japán gyártó már elárulta, hogy a kis hatótáv egy tudatos döntés eredménye. A felméréseik szerint ugyanis ennél többet úgysem megy egy nap a vásárlók 90 százaléka, a nagyobb hatótávhoz szükséges akkumulátor csomag pedig felesleges plusz súlyt eredményezett volna.

hirdetés

Szerencsére azokat sem hagyja cserben a Mazda, akik nagyobb távokat szeretnének autózni, ugyanis később érkezik majd egy hatótáv növelő forgódugattyús motorral ellátott változat is, ám ehhez pontos premier dátumot még nem társítottak a japánok.

Az elektromos Mazda értékesítése egyébként nálunk is folyamatban van már, ráadásul a maga 10,9 millió forintos induló árával akár az új 2,5 millió forintos állami támogatás is igénybe vehető lesz rá.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button