Autós Hírek

Kisautó nagy árcédulával

Aki komoly modellautót szeretne magának, annak bizony ma már mélyre kell nyúlnia a zsebében. Vannak olyan lehetőségek is, amikor konkrétan egy normál autó árát is ki lehet fizetni egy ilyen dísztárgyra. Ez természetesen igaz a kicsinyített Rolls-Royce Cullinan-re is.

 

Komoly szándékkal modellautót gyűjteni nem olcsó mulatság. Az egyes jobban kidolgozott példányok értéke már-már egy használt de igazi kisautó árát is elérheti és bizony ez még nem is a plafon. Mert hát akkor jönnek az olyan különlegességek, mint például a Rolls-Royce saját gyártású 1:8-as méretarányú Cullinan modellautója.

Arról lehet vitatkozni, hogy a Cullinan maga mennyire nevezhető szépnek a maga kifinomult brutalitásával, de meg kell hagyni, hogy a szóban forgó modellre minden modellautó gyűjtőnek megindul a szájában a nyáltermelés. A kidolgozás mértéke a képekről is szépen visszaköszön, ráadásul az aprólékos részletek mellett ott van az is, hogy minden világít, aminek az igaziban is világítania kell.

Persze, ez elvárható is abban az esetben, amikor a Rolls-Royce 450 óra alatt szerel össze teljesen kézi gyártással egyetlen darabot belőle, ráadásul a fényezés is az igazi autókról lett egy az egyben átemelve. Ez utóbbi érdekessége, hogy alapáron fekete vagy fehér árnyalat választható a modellhez, de felár ellenében akármilyen színt ráfújnak. Természetesen az egyedi díszcsíkozások is megoldhatók rá, sőt a belső dizájn is megváltoztatható. Ezzel az eljárással elérhetjük azt, hogy ha már a garázsunkban van egy méretes Rolls, akkor a nappaliban is legyen egy teljesen ugyan úgy kinéző kicsinyített darab.

“Ez a modellautó a példája annak, hogy a Rolls-Royce mindenben a tökéletességre törekszik. Nem csak a nagy dolgok esetében célunk ez a tökéletesség, hanem a legkisebb alkotások esetében is”- büszkélkedett Torsten Müller-Ötvös, a Rolls-Royce vezérigazgatója.

Na de mennyi is az annyi? A csaknem 1 méter hosszú modell ára a vásárlón múlik, azaz számít, hogy mennyire egyedinek szeretnénk a saját szobadíszünket. A teljesen alap kivitel ára 20 ezer dollár (több mint 6 millió forint), ám könnyen lehet belőle akár 30 ezer is (9,3 millió forint), ha engedjük szabadon szárnyalni a fantáziánkat a modell megtervezésekor.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button