______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Kisautó nagy árcédulával

hirdetés

Aki komoly modellautót szeretne magának, annak bizony ma már mélyre kell nyúlnia a zsebében. Vannak olyan lehetőségek is, amikor konkrétan egy normál autó árát is ki lehet fizetni egy ilyen dísztárgyra. Ez természetesen igaz a kicsinyített Rolls-Royce Cullinan-re is.

 

Komoly szándékkal modellautót gyűjteni nem olcsó mulatság. Az egyes jobban kidolgozott példányok értéke már-már egy használt de igazi kisautó árát is elérheti és bizony ez még nem is a plafon. Mert hát akkor jönnek az olyan különlegességek, mint például a Rolls-Royce saját gyártású 1:8-as méretarányú Cullinan modellautója.

Arról lehet vitatkozni, hogy a Cullinan maga mennyire nevezhető szépnek a maga kifinomult brutalitásával, de meg kell hagyni, hogy a szóban forgó modellre minden modellautó gyűjtőnek megindul a szájában a nyáltermelés. A kidolgozás mértéke a képekről is szépen visszaköszön, ráadásul az aprólékos részletek mellett ott van az is, hogy minden világít, aminek az igaziban is világítania kell.

hirdetés

Persze, ez elvárható is abban az esetben, amikor a Rolls-Royce 450 óra alatt szerel össze teljesen kézi gyártással egyetlen darabot belőle, ráadásul a fényezés is az igazi autókról lett egy az egyben átemelve. Ez utóbbi érdekessége, hogy alapáron fekete vagy fehér árnyalat választható a modellhez, de felár ellenében akármilyen színt ráfújnak. Természetesen az egyedi díszcsíkozások is megoldhatók rá, sőt a belső dizájn is megváltoztatható. Ezzel az eljárással elérhetjük azt, hogy ha már a garázsunkban van egy méretes Rolls, akkor a nappaliban is legyen egy teljesen ugyan úgy kinéző kicsinyített darab.

“Ez a modellautó a példája annak, hogy a Rolls-Royce mindenben a tökéletességre törekszik. Nem csak a nagy dolgok esetében célunk ez a tökéletesség, hanem a legkisebb alkotások esetében is”- büszkélkedett Torsten Müller-Ötvös, a Rolls-Royce vezérigazgatója.

hirdetés

Na de mennyi is az annyi? A csaknem 1 méter hosszú modell ára a vásárlón múlik, azaz számít, hogy mennyire egyedinek szeretnénk a saját szobadíszünket. A teljesen alap kivitel ára 20 ezer dollár (több mint 6 millió forint), ám könnyen lehet belőle akár 30 ezer is (9,3 millió forint), ha engedjük szabadon szárnyalni a fantáziánkat a modell megtervezésekor.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button