______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Megkapta első visszahívását az új Lamborghini Countach

hirdetés

A Lamborghini a Countach felélesztésével kimondottan nagyot alkotott, a tehetős vásárlók imádják a modern-retro járgányt. Ám mint minden, ez sem sikerült tökéletesre, ugyanis a modell megkapta az első visszahívási akcióját a motortérfedél széthullása miatt.

 

A Lamborghini tavaly mutatta be a legendás Countach modell modern reinkarnációját, mely azonnal bezárta magát a rajongók szívébe. Az autó ugyanis úgy hordozza magán a legendás előd stílusjegyeit, hogy közben mai viszonylatban is tipikus Lamborghini tud maradni, a 48 voltos elektromos rendszerrel kiegészült V12-es erőforrása pedig a maga 814 lóerős teljesítményével a szupersportkocsik kategóriájának keménymagját képviseli.

Egy kiváló egzotikumról van szó, amely ettől eltekintve mégis csak ember alkotta tárgy, tehát benne van a meghibásodás lehetősége is a pakliban. És Murphy törvényéből tudjuk, hogy ami meghibásodhat, az meg is fog, így be is futott a különlegesség első gyári visszahívási akciója.

hirdetés

Kiderült ugyanis, hogy a motortérfedélen található négy darab üveglapocska menet közben könnyen kilazulhat és egyszerűen elrepülhet a helyéről, ezzel veszélyeztetve a forgalom többi résztvevőjét. Egyetlen ilyen megtörtént esetről tudnak eddig a gyáriak, egészen pontosan Katarban történt meg, hogy az egyik üveglapocska menekülőre fogta száguldozás közben. Apró bakinak tűnik, de a Lamborghini azonnal elkezdte kivizsgálni az ügyet.

A vizsgálat pedig rávilágított arra, hogy beszállítói hiba történt, az összeszerelésre egyben megérkező gépházfedélbe trehány módon ragasztották be a szóban forgó lapokat, így a jelenség mind a 112 legyártott példányt érinti. A gyártó a tervek szerint januárban kezdi meg a hiba elhárítását, addig arra kérik a tulajdonosokat, hogy lehetőleg ne használják forgalomban az autót, nehogy valaki megsérüljön az elrepülő darab miatt.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button