______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Meghosszabbította a leállás időtartamát a Mercedes és a Suzuki is

hirdetés

Eredetileg mindkét magyar üzemben április eleje volt megadva az újrakezdés dátumának, de most a Mercedes és a Suzuki is két hetet hosszabbított a leállás időtartamán a koronavírus további terjedése miatt.

 

Az autógyártók leállása március közepén érte el kicsiny hazánkat is, gyakorlatilag pár napon belül függesztette fel a termelést többek között a Mercedes és a Suzuki is. Az esztergomi és a kecskeméti gyár esetében is április elejéig szünetelt volna a gyártás az első tervek szerint, de most mindkét helyszínen kénytelenek voltak újabb dátumot kitűzni az újrakezdésre. Ez mindenhol április vége lesz a jelenlegi állás szerint.

“Munkatársai egészségének védelme érdekében a Magyar Suzuki Zrt. az eredetileg április 3-ig tervezett leállást további két héttel meghosszabbítja. Munkavállalóinknak továbbra is biztosítjuk a bérek kifizetését a munkaidő áthelyezés, otthoni munkavégzés, illetve a fizetett szabadság lehetőségeit vegyesen alkalmazva. A Magyar Suzuki Zrt. a következő két hétben azon dolgozik, hogy a jelenlegi helyzetben az újrainduláshoz megteremtse a biztonságos munkavégzés feltételeit.” -hangzik a Suzuki közleménye.

hirdetés

A Mercedes még annyit tett hozzá a dologhoz, hogy folyamatosan tárgyalnak a szakszervezetekkel, hogy a kritikus időszakot a gyártó és az alkalmazottak is a lehető legkisebb áldozattal tudják átvészelni.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button