______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Megérkeztek az első képek a Hyundai 45 Concept széria változatáról

hirdetés

A Hyundai első elektromos autója lesz az újragondolt Ioniq modellcsaládban a most gyári képeken megmutatott járgány. Sok részletet megtartottak a koreaiak a konepció változatból, ami mindenképpen egyedi jelenséggé teszi majd az utakon.

 

A Hyundai hivatalosan jövő hónapban leplezi le a 45 Concept széria változatát, mely már az újragondolt Ioniq modellcsalád része lesz. Az Ioniq 5 most gyári képeken mutatta meg magát, aminek köszönhetően már nagyjából kirajzolódik, hogy mivel is állunk szemben.

Az biztos, hogy nem mindennapi húzással, hiszen például a sokak szerint csak showcar jelleggel a koncepcióra helyezett pixel hatású fényforrások megmaradnak és szerencsére a karakteresen éles vonalaktól sem kell elbúcsúznunk a sorozatgyártásra érett járgányon. A gyáriak digitális visszapillantó megoldást alkalmaznak, azaz akárcsak a Honda E esetében, az Ioniq 5 vezetője is a műszerfal két oldalára helyezett képernyőn nézheti meg, hogy mi zajlik a járgány mögött.

hirdetés

A belső teret egyelőre nem mutatták meg a gyáriak, de a külsőből kiindulva minden bizonnyal itt is visszaköszönnek majd a 45 Concept megoldásai, azaz a műszerfaltól elkülönülő méretes kijelző és letisztult ergonómia.

A műszaki részletek egyelőre nem ismertek, de azt már tudni lehet, hogy ez lesz az első elektromos járgány a Hyundai palettájában, ami az új E-GMP padlólemezre épül majd. A kedvcsináló videó arra is rámutat, hogy egy fedélzeti konnektor is rendelkezésünkre áll majd, ha valamilyen külső elektromos szerkezetet is szeretnénk üzemeltetni. Ez valamelyest azt is sejteti, hogy nem aprócska akkumulátorokkal dolgoztak a gyáriak, ám a hivatalos specifikációk aztán lehet, hogy ránk cáfolnak majd következő hónapban.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button