______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Megcsinálja a sportos Outlandert a Mitsubishi

hirdetés

A Mitsubishi egy évvel ezelőtt jelentkezett egy különös elképzeléssel, egészen pontosan a Ralliart Outlander tanulmánnyal. Most kiderült, hogy nem csak egy egyszeri stílusbemutatóról volt szó, hanem jövőre tényleg megjelenik a palettán a teljesítményre kihegyezett Outlander.

 

A Mitsubishi mostanság elég rosszul áll sportos modellek terén, hiszen a palettájukról már elbúcsúztak az EVO modellek is, hogy helyet adjanak a crossover és SUV modelleknek. Ez nem fog változni a jövőben sem, viszont a sportos vonalat azért ráhúzzák a gyáriak ezekre a szegmensekre is.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a Mitsubishi újra elővette a legendás Ralliart elnevezést, többnyire azért, hogy gyári karosszéria tuningelemeket kínáljon a tulajdonosoknak. Nem sokkal később kisebb terepversenyeken is felbukkantak a Ralliart logóval ellátott gyári csapatok, majd pár hónapja egy komplett Outlander tanulmányt mutattak be, mely az ígéretek szerint nem csak külső csinosítást hozhat el az utcai palettába, hanem megnövekedett teljesítményt és stabilitást is.

hirdetés

Első körben nem is igazán foglalkozott senki a bemutatóval, hiszen inkább egy egyszeri statikus stílusbemutatónak tűnt a dolog, ám most a japán BestCarWeb információi szerint tényleg lesz valami a dologból, ráadásul már jövőre.

Azt is kiderítették, hogy a sportos Outlander a már ismert 2,4 literes négyhengeres motoron alapuló konnektoros-hibrid hajtásláncot kapja meg, csak éppen a rendszer teljesítményét rántják fel 300 lóerő környéki eredményre. Egyedi futóművet is támasztanak az autó alá, illetve nem maradhatnak el természetesen a kötelező agresszív karosszéria-elemek sem.

hirdetés

Az viszont egyelőre nem árulták el a gyáriak, hogy vajon az európai piac is megkapja-e a tovább gondolt PHEV Outlandert, de a remény hal meg utoljára. Még egy sportos SUV is felüdítő felpezsdülést hozna a jelenleg az Eclipse Cross és az L200 által uralt paletta láttán.

képek: Mitsubishi Vision Ralliart Concept

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button