______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Pininfarina Battista a leggyorsabb gyári autó negyedmérföldön

hirdetés

Bár a hivatalos menetteljesítmény adatok alapján sejteni lehetett, hogy a Pininfarina Battista képes lehet megdönteni negyedmérföldön a Rimac Nevera 2021-es rekordját, ám a hivatalos mérésre egészen idáig kellett várni.

 

A Pininfarina Battista az elektromos szupersportkocsik világának egyik legfényesebb csillaga. Mást nem lehet rá mondani annak tudatában, hogy négy elektromos motorja 1900 lóerő leadására képes, amihez még nem elhanyagolható 2340 Nm nyomaték is párosul, az ára pedig 2 millió eurónál kezdődik.

Ezzel hivatalosan 1,86 másodperc alatt képes elérni a járgány a 100 kilométeres óránkénti sebességet és 4,49 másodperc alatt már 200 km/órán áll a sebességmérő mutatója. Ez mit jelent? Természetesen a világ jelenleg legjobban gyorsuló széria autója címet.

hirdetés

Na de ez egyben azt is jelenti, hogy negyedmérföldön is a Pininfarina a leggyorsabb gyári autó? A szóban forgó címet eddig a technikai szempontból sok közös vonással rendelkező Rimac Nevera tartotta a 2021-ben felállított 8,58 másodperces eredménnyel.

A kérdés megválaszolására a Pininfarina csapata egyenesen Indiába ment, ahol a Natrax tesztpályán neki is ugrottak a mérésnek. A Battista teljesen gyári állapotban rajtolt el Michelin Pilot Sport Cup 2R gumikkal szerelve.

hirdetés

Az eredmény pedig 8,55 másodperc, ami alig, de mégis éppen megdönti a Rimac által felállított rekordot. A félmérföldet 13,38 másodperc alatt érte el az autó, ami pár évvel ezelőtt széria modelleknél még negyedmérföldes eredménynek is kiválónak számított.

Ha már rekord, akkor legyen belőle minél több! Valószínűleg így gondolkodhatott a Pininfarina stáb is és a közlemény szerint futam után beültették a volán mögé Renuka Kirpalanit, az Autocar India újságírónőjét is is, aki a gázpedált tovább taposva egészen 357 kilométeres óránkénti sebességre gyorsított fel, ezzel pedig megszerezve a leggyorsabban hajtó indiai női sofőr címet is.

forrás: Carscoops

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button