______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Még mindig kísért a Takata: életveszélyre figyelmeztet a Dodge és a Chrysler

hirdetés

Életveszélyessé váló légzsákok miatt adott ki közleményt a Dodge és a Chrysler. Azt kérik mintegy 276 ezer autó tulajdonosától, hogy a hiba elhárításáig inkább ne közlekedjenek az autóikkal.

 

Takata. Ma már nincs ember, aki nem tudná, hogy ez az egykoron nagynevű légzsákokat gyártó cég hogyan lett a világ legnagyobb autóipar botrányának főszereplője. Már évek óta tartanak a visszahívások, az érintett autók száma pedig már gyakorlatilag nem is tartható számon. Na de végre magunk mögött hagyhatjuk már a veszélyes és már unalomig ismert jelenséget? Nagyon úgy néz ki, hogy még nem!

A Dodge és a Chrysler márkát is birtokló Stellantis ugyanis újabb visszahívást jelentett be, mely potom 276 ezer autót érint. Egészen pontosan 2005 és 2010 között gyártott Dodge Magnumok, Challengerek, Chargerek és Chrysler 300-asok kerültek most a figyelem középpontjába miután azt kéri a gyártó a tulajdonosoktól, hogy inkább ne vezessék az autójukat, amíg nem cserélik ki a hibás, és az idő múlásával egyre inkább veszélyesebbé váló légzsákokat. Az NHTSA információi szerint két haláleset is történt az elmúlt hónapokban a törmelékeket sörétként az utastérbe lövő biztonsági eszközök miatt.

hirdetés

Az eset pikantériája, hogy az említett modellekre 2015-ben már volt egy hasonló visszahívás, ám a gyártó információi szerint sok tulajdonos nem reagált a gyári akcióra, legfőképpen a szervizelés időtartamára hivatkozva. Pontosan ezért most hangsúlyozza a Stellantis, hogy a művelet a márkaszervizekben összesen 1 órát vesz igénybe, a cseréhez szükséges alkatrészek pedig azonnali rendelkezésre állnak megfelelő mennyiségben a raktárakban.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button