______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Még jódarabig marad a Nissan a Formula E-ben

hirdetés

A Nissan jelenleg az egyedüli japán gyártó a Formula E mezőnyében. A márka továbbra is elkötelezett marad a villanyos versenyzésben, ezért 2026-ig biztosan indítanak még gyári csapatokat.

 

Az elektromos Formula E bajnokság az elmúlt évek egyik legnagyobb változása volt az autósport történetében. Kezdetben az új fejlesztési lehetőségek, a Forma 1-hez mérten elhanyagolható költségek és az újdonság ereje sok gyártót késztetett arra, hogy részt vegyen a programban, ám mostanra szemmel láthatóan kezd elfogyni a lelkesedés a gyártók és a nézők részéről is. A BMW és az Audi tavaly jelentette be, hogy elhagyja a szériát, ami sokak szerint már a sportág hanyatlását vetíti előre. Tényleg kérészéletű lenne a villanyos formula versenyzés? Nem mindenki szerint!

A Nissan például a mai napig az egyedüli japán gyártó a versenysorozatban és ha rajtuk múlik, ez így is marad még hosszú éveken keresztül. A márka képviselői ugyanis bejelentették, hogy továbbra is elkötelezettek az elektromos versenyzés és a vele járó fejlesztések irányában, így 2026-ig biztosan indítanak még gyári csapatot.

hirdetés

Már csak azért is fontos a Nissan szerint, hogy most ne adják fel a dolgot, mert az E versenyautók harmadik generációja számtalan fontos technológiai újítást hoz majd magával, ami idővel az utcai modellek fejlődését is elősegíti majd. A 2022-2023-as szezonban debütáló autók az ígéretek szerint nem csak könnyebbnek és gyorsabbnak ígérkeznek, hanem az új akkumulátor technológiának köszönhetően már gyorsabban tölthetők lesznek, ezzel értelmet adva a boxkiállásoknak verseny közben.

“A Nissan autókkal kapcsolatos elképzelése messze túlmutat az egyszerű közlekedési módok alkalmazásán. A Formula E segít az izgalom, az energia és a környezetvédelem előtérbe helyezésében, így ezt a jövőképet egy folyamatosan növekvő, új, fiatal és sokszínű közönségnek juttatjuk el”- mondta Ashwani Gupta, a Nissan üzemeltetési igazgatója, célozva ezzel a Formula E-ben rejlő marketing lehetőségekre is a fejlesztési tapasztalatok mellett.

hirdetés

“A Nissan elkötelezettsége az ABB FIA Formula E Világbajnokság Gen3-korszaka iránt megmutatja a teljesen elektromos versenysorozat erejét és a sikerre való törekvését a következő szakaszban” – mondta Gregory Driot, a Nissan E.DAMS csapat társigazgatója. “Az új Gen3-as autók gyorsabbak és erőteljesebbek lesznek, és a verseny teljesítményének ez az állandó fejlődése, amelyet a Forma E-ben látunk, nagyszerű a rajongók és a sport számára.”. A Nissan szerint tehát még közel sincs vége a dolognak, sőt, még csak most kezd beindulni a Formula E, melyből később izgalmas és egyre több embert vonzó sportág lehet. Reméljük így lesz, mert hát eddig egy Formula 2-höz mérten is mondhatni elhanyagolható az élményfaktor, amit a széria nyújt.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button