Autós Hírek

Még idén bemutatkozik a Hennessey Venom F5 széria változata

Hat évvel ezelőtt kezdődött meg a fejlesztés, most viszont végre hivatalosan is megérkezhet a Hennessey 1800 lóerős sportkocsija, a Venom F5.

 

Évek óta a Hennessey, mint a létező leggyorsabb közúti autóra hivatkozik, amikor a Venom F5 fejlesztésekről beszél. Tanulmány és előszéria már volt bőven belőle, most viszont úgy tűnik, hogy nemsokára megismerhetjük a végleges, vásárlóknak szánt változatot is.

Ha az egy évvel ezelőtti menetrendet nézzük, akkor már igazság szerint túl kéne lennünk a premieren, de mint tudjuk, azóta történt pár dolog a világban, ami hajlamos igencsak megakasztani a fejlesztéseket és az autó bemutatásokat. Most viszont a márka vezérigazgatója, John Hennessey bejelentette, hogy idén még mindenképpen leleplezik a Venom F5 modellt, mely erősen beleszólhat még az SSC rekorddöntögetésébe.

Az amerikai sportkocsi 6,6 literes duplaturbós V8-as motorja ugyanis 1817 lóerő leadására képes 1600 Nm nyomaték mellett, melyhez hozzájön még a kimondottan könnyű felépítés is ( a karbonszálas váz például csak 90 kilogrammos tömeggel rendelkezik a torziós merevsége pedig 52 ezer Nm fokonként!). Ezzel a Hennessey kommunikációja szerint a kocsi könnyedén elérheti az 500 kilométeres óránkénti sebességet, sőt az előzetes kalkulációk szerint még túl is lépheti azt. Persze, ezek egyelőre csak találgatások, a tényleges sebesség tesztelés ugyanis a premier után, valamikor jövő év elején történik majd meg.

A Venom F5-ből egyébként összesen 24 darabot készül legyártani a Hennessey, melyből 12 kizárólag az amerikai piacon lesz értékesítve, a többi viszont globális szinten keresi majd a száguldásra vágyó tehetős vásárlókat.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button