______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Még be sem mutatkozott, máris rekorder az új Audi RS3

hirdetés

Az Audi hivatalosan augusztus közepén leplezi le az Audi RS3 legújabb frissítését, mely a premiert már egy igen komoly eredménnyel ünnepelheti majd. Jelenleg ez a leggyorsabb kompakt utcai autó a Nordschleifén.

 

Ha egy gyártó valamely modell sportosságát akarja bizonyítani, akkor csakis egy dolog jöhet szóba. Ez pedig nem más mint a Nordschleife, vagyis a Zöld Pokol, mely a világ egyik legnehezebb versenypályája, így minden tekintetben komoly teljesítménynek számít az ott megfutott rekordok döntögetése.

Az Audi is tudja ezt és el is vitték a hivatalosan még be sem mutatott új Audi RS3 egy enyhén álcázott példányát, hogy megpróbálják vele megdönteni a leggyorsabb utcai kompakt rekordját, melyet a BMW M2 birtokolt tavaly óta 7:38,706-os időeredménnyel.

hirdetés

A négykarikás újdonság volánjánál Frank Stippler autóversenyző foglalt helyet, a 2,5 literes TFSI 400 lóerőnyi teljesítményét pedig Pirelli P Zero Trofeo R gumikkal zabolázták meg a rekordfutam alatt. Mire lett ez elég? Egészen pontosan 7:33,123 alatt ért körbe az új RS3, ami több mint 5 másodperccel jobb, mint a bajor kompakt által futott kör.

A leleplezési procedúra tehát szépen lassan elkezdődött, ami augusztus 20-án teljesedik majd ki a hivatalos premierrel, ahol csapotthátúként és limuzinként is lehull a lepel az Audi legújabb dobásáról.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button