______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Még április elseje előtt kiderült, hogy nem igaz a Volkswagen névváltoztatási akciója

hirdetés

Tegnap robbant nagyot a hír, hogy a Volkswagen amerikai részlege névváltoztatás előtt áll. Bár este még egy hivatalos közlemény is megerősítette a dolgokat, mára már a cég visszalépett és elárulta, hogy csak figyelemfelkeltő akcióról van szó.

 

Volkswagen helyett Voltswagen? Tegnap még ez volt a nagy kérdés, azaz egyre inkább úgy tűnt, hogy tényleg villanyosítja még a márkanevét is a német gyártó Amerikában. Ahogy mi is megírtuk, egy korábbi szivárogtatás indította el a folyamatot, majd este kijött még egy sajtóközlemény, melyben megerősítette a Volkswagen amerikai részlege, hogy komoly az ügy. Mára viszont bekövetkezett a teljes fordulat, azaz a németországi anyacég gyorsan megcáfolta a dolgokat!

“Senkit sem akartunk félrevezetni. Az egész csak egy marketingakció volt, hogy az emberek elkezdjenek az ID.4-ről beszélni”- árulta el a Wall Street Journal-nak a Volkswagen szóvivője, ezzel leállítva az eddig szépen felépített akciót.

hirdetés

Na de miért is kellett még április elseje előtt lelőni a csattanót? A WSJ feltételezései szerint arról van szó, hogy a tréfa a vártnál is jobban sikeredett. A világ elkezdte ténylegesen készpénznek tekinetni a bejelentést, ami hatással volt a Volkswagen részvényeire is, azaz 5 százalékos megugrást produkált egy nap alatt a VW értékpapírja. Ez pedig már elég nagy kilengés ahhoz, hogy a tőzsdefelügyelet felfigyeljen rá, ami csak azért baj, mert valótlan bejelentéssel a tőzsdét manipulálni a viccelődés ellenére is törvénybe ütközik. Akkor most ki is április bolondja? A Volkswagen tehát nem változtat elnevezést sem Amerikában, sem pedig máshol!

Címkék

Hasonló tartalmak

2 komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button