______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Maszkot és fertőtlenítőt gyárt kína egyik legnagyobb autógyártója

hirdetés

A kínai BYD a kialakult egészségügyi helyzetre tekintettel átszervezte gyártósorait. Mostantól maszkokat és kézfertőtlenítőket gyártanak.

 

Kínában már-már úgy tűnik, hogy sikerül megfékezni a koronavírus tombolását, azért még senki sem dőlhet nyugodtan hátra ott sem. Ezért, na meg egy kormányrendelet miatt is az ipar teljes mértékben a védekezésnek rendeli alá magát.

Az egyik legnagyobb ázsiai autó és buszgyártó, a főként elektromos modellekkel foglalkozó BYD is átszervezte a gyárait és mostantól maszkokat és kézfertőtlenítőket gyártanak. A gyáriak információi alapján csaknem 100 gyártósoron napi 5 millió eldobható maszkot képesek előállítani 300 ezer üveg fertőtlenítőszer mellett. Az amerikai résztulajdonban lévő cég azt is kijelentette, hogy miután az ázsiai piacot ellátták felszereléssel, valószínűleg átállnak az exportálásra más országokba is.

hirdetés

Természetesen jelen helyzetben ez jelentős bevételt termel naponta a BYD-nek, ám a résztulajdonos Warren Buffet gyorsan hozzá is tette, hogy a döntésben nem a profit elérése volt az elsődleges, hanem komoly részt szeretnének vállalni a járvány legyőzésében.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button