______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Másodszorra sem sikerült az SSC rekorddöntése

hirdetés

Az első próbálkozást a hitelesítés hiánya döntötte romokba, a második nekifutás pedig túlmelegedés miatt nem sikerült. Hivatalosan még mindig nem tudja az SSC Tuatara az 500 kilométeres óránkénti tempót.

 

A tavalyi év egyik legnagyobb botrányaként vonult be a köztudatba az SSC sebességi rekord döntése, melyről utólag kiderült, hogy nem lehet hivatalosnak tekinteni, mert a srácok elfelejtették hitelesíteni a rekordállítás egyik legfontosabb részét, azaz a mérőberendezéseket.

Természetesen az amerikai gyártó vezetősége azonnal megígérte, hogy nem sokkal később újra nekifutnak, már jóval felkészültebben a mutatványnak, ami karácsony előtt egy nappal meg is történt. Figyeltek arra, hogy meglegyen a hitelesítés, több kétkedő Youtubert is meghívtak a nagy eseményre, majd nekilendült a Tuatara, hogy az 500 kilométeres óránkénti sebességet átlépve beírja a gyártót a történelemkönyvekbe. Siker? Nem, még mindig nem!

hirdetés

Történt ugyanis, hogy a Tuatara nemes egyszerűséggel elmelegedett száguldás közben, aminek következtében két gyújtógyertya is megadta magát az 5,9 literes ikerturbós V8-as erőforrásban. Ennek következtében, meg attól félve, hogy a különböző GPS jeladók vezetékei miatt teljes biztonsággal nem lecsukható motorháztető felnyílik (erős vibrációt tapasztaltak száguldozás közben), a táv felénél elvette a gázt a pilóta, aminek köszönhetően “csak” 404 km/óra volt a mért napon elért legnagyobb sebesség.

Jerod Shelby, az SSC alapítója és tulajdonosa azonban továbbra sem adja fel, jövőre ismét nekilátnak a nagy feladat megvalósításának. Viszont egyre nehezebb az SSC dolga, hiszen többek között időközben már a Hennessey csodagépe is bemutatkozott “széria” modellként, amivel a konkurens amerikai gyártó könnyen beleszólhat a jövőben a sebesség adok-kapok versenybe.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button