______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Már mobiltelefonon is elérhető a GM őrangyala, nem csak GM gyártmányok tulajdonosainak

hirdetés

Amerikában telefonos applikációként is elérhető az OnStar Guardian rendszer, még General Motors által forgalmazott autó sem kell hozzá.

 

Az OnStar rendszer nálunk főként a 2016 után gyártott Opel tulajdonosok számára lehet ismerős. Ez a GM központi asszisztense, melyet használva probléma esetén egy operátor segítségével kaphatunk segítséget, vagy éppen útbaigazítást.

Amerikában a szolgáltatás tavaly egészült ki az OnStar Guardian alkalmazással, mely az eddigi rendszert egészítette ki mobiltelefonspecifikus tulajdonságokkal, azaz már nem kell mindent elmagyarázni a kezelőnek, hanem az applikáció menüpontjait használva egyből a tárgyra is lehet térni. Ezen felül a szolgáltatás képes riasztani a mentőszolgálatokat, ha balesetet észlel, azaz a telefon érzékelői olyan mozgásokat jeleznek, melyek ilyen esetekben jellemzőnek számítanak.

hirdetés

Most a General Motors elérhetővé tette az alkalmazást olyan autósok számára is, akik nem rendelkeznek GM termékekkel, azaz innentől kezdve az applikáció csak a telefon érzékelőire hagyatkozik menet közben, az autótól nem vesz át közvetlenül adatokat. Egyelőre csak Amerikában használható ilyen kötetlenül a Guardian, ám életmentő funkciói miatt hasznos lehetne a globális elrajtoltatása is. Csak aztán kerüljük a telefon dobálását a kocsiban a fals riasztásokat elkerülendő!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button