______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Már készül a csúcs elektromos Mercedes AMG verziója is

hirdetés

Nemrég árulkodó típusneveket védetett le a Mercedes, most pedig egy az eddigieknél szemlátomást sportosabb EQS példányt kaptak lencsevégre tesztelés közben. Készül az AMG verzió!

 

A Mercedes még csak alig pár napja leplezte le az EQS elektromos luxusszedánt, nemsokára máris palettabővítés várható. Legalábbis erre enged következtetni, hogy már a premierkor is említést tettek a gyáriak egy a most elérhető 524 lóerős változatnál combosabb kivitelről, azóta pedig sorra érkeznek az arra utaló jelek, hogy tényleg lesz AMG átirat is a németek villanyos zászlóshajójából. Nem is egy!

Először is nemrég a Mercedes levédette az EQS43, EQS53 és EQS63 típusneveket, a kétszámos kombináció pedig a csillagos márkánál mindig a gyári tuningos autókat jelenti. Ha ez nem lenne elég, akkor most egy szemfüles fotós lencsevégre kapta az egyik tesztpéldányt.

hirdetés

Természetesen a gyártó nem vette félvállról az álcázást az újdonságnál, néhány árulkodó apró részletet meg lehet figyelni azért a képeken. Ilyen például, hogy a felnik mögött méretes kerámia féktárcsák és sárgára festett féknyergek feszülnek, illetve a kocsi hátulján látható kitüremkedés egy az eddig mutatottnál talán nagyobb hátsó légterelőt is sejtet.

A technikai részletekről még nem beszéltek részletesen a gyáriak, ám már korábban elhangzott, hogy nagyjából 700 lóerős teljesítményre számíthatnak majd a vásárlók. Hogy ez a 43, az 53 vagy pedig a 63 variációra értendő, azt egyelőre teljes homály fedi, akárcsak a várható hatótáv csökkenés mértékét.

hirdetés

forrás: Carscoops

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button