______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Levehető tetővel is elérhető lesz a Rivian elektromos platósa

hirdetés

A gyártó nem adott ki hivatalos közleményt, a Rivian konfigurátorában viszont feltűnt egy ígéret, ami szerint nemsokára már levehető tetővel is elérhető lesz az elektromos R1T platósuk.

 

Bár az európai utakon nem lesz az első időkben túl gyakori látvány a Rivian elektromos platósa, az R1T azonban mégis egy meghatározó modell az autóipar életében. A Teslát megelőzve dobja piacra a villanyos pickupját a cég, mely nem csak brutális teljesítményével hívja fel magára a figyelmet (négy elektromos motorból akár 750 lóerőt is képes kipréselni magából a rendszer), hanem azzal is, hogy igencsak gazdag személyre szabhatóságot kínál a vásárlóknak.

Ennek a személyre szabhatóságnak az eleme a tető kialakítása is. Eddig arról volt szó, hogy lesz a normál keménytető, illetve még a teljes panorámát nyújtó üvegtető, most viszont napvilágot látott egy másik érkező megoldás is.

hirdetés

Nem hivatalos közleményben tette közzé a Rivian, hanem csak simán bedobta a konfigurátorba a lehetőséget, hogy 2022-től elérhető lesz a levehető tetős formátum is. Azt egyelőre nem részletezték, hogy ez pontosan mit jelent, ám valószínűleg a Jeep Gladiator megoldásához hasonló lecsavarozható megoldásra számíthatunk a szabadságérzet teljes élményével.

A Rivian R1T forgalmazása idén júniusban kezdődik meg Amerikában, az első példányok nyár végén érkezhetnek meg a leggyorsabb vásárlókhoz. A gyártó elektromos SUV modellje, az R1S augusztusban debütál a piacon.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button