______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Már hatmillió konnektoros hibridnél és elektromos autónál tart a BYD

hirdetés

Kína legnagyobb autógyártója jelentős mérföldkőhöz érkezett. Elkészült ugyanis a hatmilliomodik autójuk a NEV, azaz a konnektoros hibridek és elektromos autók kategóriájában.

 

Ma már nem igazán ismeretlen kis hazánkban a BYD, hiszen a kínai márka termékei egy ideje már jelen vannak Magyarországon is. Sokan azonban még mindig nem tudják, hogy a világ egyik legdinamikusabban fejlődő márkájáról van szó.

Számtalan eredmény bizonyította már ezt, ám itt van egy újabb fontos mérföldkő. A BYD ugyanis az első konnektoros hibridjének, az F3-nak a 2008-as bemutatása óta elkészült a hatmilliomodik NEV (New Energy Vehicle) kategóriás autójával, ezzel világelsőséget szerezve a szegmensben.

hirdetés

Fontos azonban, hogy ebbe a kategóriába kizárólag a konnektoros és a hatótávnövelős hibridek, illetve a tisztán elektromos autók tartoznak bele, az öntöltős hibridek nem. Ha azokat is néznénk, akkor messze elmarad még a BYD például a Toyota eredményeitől, hiszen a japánok már 2020-ban megünnepelhették a 15 milliomodik öntöltő hibridjüket, illetve ha a tisztán elektromosokat nézzük, akkor pedig a Tesla van még a csúcson a maga 5 millió legyártott autójával.

A hatmilliomodik NEV BYD autó egyébként egy Fang Cheng Bao Leopard 5 lett, melyet a BYD Zhengzho városában található üzemében gyártottak le. A Leopard 5 egy konnektoros hibrid terepjáró, mely tavaly mutatkozott be, méretét tekintve pedig a Toyota Land Cruiser Prado alatt helyezhető el.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button