______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Már elektromos robogót is kínál a Seat, ráadásul nem is akármilyet!

hirdetés

A Seat pár éve hozta létre a Seat MO részlegét, mely kimondottan a városi elektromos mobilitással foglalkozik. Eddig villanyos rollerrel próbálták felkelteni a vásárlók érdeklődését, most pedig itt az első elektromos robogójuk is.

 

A Seat almárkájaként működő Cupra nemrég jelentette be, hogy az autózás mellett különböző dizájn kiegészítőkkel is foglalkoznak a jövőben, viszont az anyacég a “komfortzóna” elhagyást már évekkel előtt meglépte a MO részleg létrehozásával. Ezen a néven kínálnak ugyanis a városi elektromos mobilitáshoz köthető alkalmatosságokat, egészen pontosan eddig villanyos rollereket ajánlottak az olyan helyzetekre, amikor nem feltétlenül szükséges elővenni az autót, most pedig itt a praktikusabb és kényelmesebben használható elektromos robogójuk is.

Az eScooter 125 néven piacra kerülő járgány megjelölése elsőre picit csalóka lehet, ugyanis a 125 itt érthető módon nem a hengerűrtartalmat jelöli és a teljesítményhez sincs semmi köze. Ez bizony az 5,6 kWh-s akkumulátornak köszönhetően megtehető hatótáv, mely bőségesnek mondható, lévén hogy a robogót tényleg csak városi használatra és szaladgálásra érdemes megvásárolni. A teljesítménye egyébként 12 lóerő 240 Nm nyomaték mellett, ami 95 kilométeres óránkénti maximális sebességet tesz lehetővé a hangtalan járgánnyal.

hirdetés

Az eScooter 125 legnagyobb különlegessége, hogy teljesen kivehető az akkumulátor, mely mintegy bőröndként a lakásba is felvihető. Ezzel megkönnyíthető a töltés folyamata, hiszen nem kell az utcán vagy a tárolóban konnektor után vadászni, otthon ezt kényelmesebben meg lehet oldani.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button