______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Már a Marsnál csapat az űrbe küldött Tesla Roadster

hirdetés

Elon Musk marketing kampányának része volt 2018-ban, amikor egy Falcon Heavy rakétával az űrbe vitt egy elsőgenerációs Tesla Roadster példányt. Az elektromos sportkocsi jelenleg 37 millió mérföldre jár tőlünk.

 

Lehet zseninek vagy éppen őrültnek nevezni, az biztos, hogy nem mindennapi módját választotta Elon Musk annak még 2018 elején, hogy felhívja a figyelmet a SpaceX programra és az elektromos autós márkájára egyaránt. A lazaságáról, ám mindezek mellett komoly tervei véghezviteléről elhíresült amerikai ugyanis ekkor lőtte ki az űrbe azt az elsőgenerációs Tesla Roadster példányt, mely egy bábuval (Starman) a fedélzetén azóta is folyamatosan és irtózatos sebességgel száguldozik “odakint”.

Egészen pontosan 22 ezer kilométeres óránkénti sebességgel repeszt az űrben a napelemekkel felszerelt konzolhoz erősített járgány, ami több mint két év alatt már odáig jutott, hogy megközelítette a Mars bolygót is.

hirdetés

Persze, itt nem arra kell gondolni, hogy éppen súrolja annak a felszínét, az űrkutatásban ugyanis egy picit nagyobb léptékben gondolkodnak, mint itt a földön. A Tesla Roadster október legelején 0,05 csillagászati egységnyire közelítette meg a vörös bolygót, ami nagyjából 5 millió mérföldnek felel meg.

A Roadster egyébként nem folyamatosan távolodik, hanem egy adott pályán kering a naprendszerben. Küldetése hivatalosan nincs, a legtöbb bíráló szerint így csak eggyel több űrszemét kering az éterben. Persze, még ha igazuk is van, annyi biztos, hogy ez még egy olyan “mutatvány”, amit csak Elon Musk tudott megcsinálni eddig egyedül…

hirdetés

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button