Responsive AdsHirdetési Zóna
hirdetés
Autós Hírek

Búcsúzik a Mazda 6 kínálatából a dízelmotor

A Mazda az emissziós szabályozások miatt kénytelen levenni a 6-os palettájáról a CD184 dízel egységet. Ezzel a CX-5 marad az egyetlen, melyhez rendelhető még gázolajos motor.

 

Az emissziós szabályozások miatt évről évre minden gyártónak át kell vizsgálnia a kínálatát, ha nem akar egy érhetetlenül nagy büntetésbe belefutni az európai piacon. Most így tett a Mazda is, aki arra a következtetésre jutott, hogy ideje elkezdeni kiszórni a dízel egységeket a palettáról.

hirdetés

Első körben a Mazda 6-os válik meg a gázolajos motor lehetőségétől, mivel az a jelenlegi formájában nem képes teljesíteni az elvárt értékeket. Az egység áttervezése, vagy esetleg egy másik dízel motor kifejlesztése pedig nem lenne kifizetődő a gyártó számára, mivel az elmúlt évek statisztikái rávilágítanak a kereslet folyamatos csökkenésére, ami valószínűleg a folyamatos boszorkányüldözés jellegű negatív kampánynak köszönhető. Pedig még mindig vannak olyan felhasználási módok (például autópályázás és nagy távok megtétele), ahol a gázolaj égetése jobb alternatíva, mint a hibrid rendszer cipelése egy kisebb benzines motor segítségével.

A 2,2 literes 184 lóerős motor tehát már csak a készlet erejéig marad elérhető, ezzel pedig a CX-5 marad az egyetlen olyan modell a palettán, amihez rendelhető továbbra is dízel erőforrás. Hogy meddig, az kérdés, hiszen a dízelek elhagyása lassan tendenciává válik az európai piacon, ahogy a gyártók egyre inkább a hibrid és az elektromos flotta fejlesztésére kényszerülnek rá.

 

hirdetés
Címkék
hirdetés

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button