______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Manuális váltót kap a Porsche 911 új generációja

hirdetés

A Porsche fanatikusok követelték, a német gyártó pedig engedett nekik: Európában manuális váltóval is kérhető az új 911 generáció.

 

A Porsche évekig kampányolt amellett, hogy a mai világban már nincs szükség manuális váltókra, hiszen az automata szerkezetek gyorsabban és hatékonyabban képesek ellátni a feladatot, mint a sofőr által üzemeltetett megoldás. A rajongók viszont ezzel szemben makacs módon ragaszkodtak a kézi váltás lehetőségéhez, mondván hogy az lényegében a sportkocsizás élményéhez alapvetően tartozik hozzá. Mit lehet tenni? A vevő az úr, így a gyártó most beadta a derekát.

Az új 911 generáció Carrera S és Carrera 4S modellje vált elérhetővé hétsebességes manuális váltóval, de egyelőre csak az európai piacon. A gyártó ráadásul felárat sem számol fel érte, azaz semmit nem változtat a 911 árán, hogy éppen ki melyik váltószerkezetet szeretné az autójában látni.

hirdetés

A fokozatok kézi pakolgatásának élményén felül azonban van még egy nagy húzóereje a manuális megoldásnak: ingyen jár hozzá a Sport Chrono csomag, mely többek között gumi hőmérséklet kijelzést és új motorprogramot is tartalmaz, aminek köszönhetően visszaváltáskor picit jobban felpörgeti a fordulatszámot a rendszer, illetve jár hozzá a PSM Sport mód és a Porsche Track Precision applikáció is.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button