______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Íme a BMW elektromos SUV-ja, végleges formájában

hirdetés

Jóval a hivatalos leleplezés előtt szivárogtak ki gyári képek a BMW iX3-ról, a bajorok következő villanyos járgányáról. Mégsem nyitották össze a “veséket” a gyáriak.

 

A BMW elektromos palettájának bővítése nemsokára az X3 villanyosításával folytatódik. Ez az iX3, melyet most már széria változatként is szemügyre vehetünk pár kiszivárgott képnek köszönhetően. A legnagyobb különbség a sokat mutogatott koncepció járgányhoz képest, hogy a gyáriak mégsem ragaszkodtak az amolyan Kiásan egybenyitott “hűtőrácsokhoz”, a vesék továbbra is egymástól elkülönítve virítanak az autó orrán.

Az elektromos töltőnyílás sem maradt elől, hanem hátra került, magyarán próbálták az iX3-at formailag a lehető legközelebb tartani a hagyományos X3 kinézetéhez. Persze, azért a bajor elektromosokra jellemző kék hangulati elemek most is megjelennek, de ha ezeket, na meg a speciális, kis légellenállást generáló felniket nem nézzük, akkor egy átlag bajor SUV-nak is gondolhatnánk az újdonságot.

hirdetés

Pedig közel sem az, a 286 lóerős és 400 Nm nyomatékkal felvértezett, kizárólag a hátsó tengelyt hajtó elektromotor egy 74 kWh-s akkumulátor csomagból nyeri az energiát, ami több mint 440 kilométeres hatótávval vértezi fel a BMW legújabb csendes cirkálóját.

(a fehér példány a végleges, míg a szürke a tavaly bemutatott tanulmány verzió)

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button