______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Majdnem tökéletes felnőtt védelmet produkált a Mazda CX-30

hirdetés

Jó értelemben vett meglepetést okozott a Mazda CX-30 az Euro NCAP törésteszten. Majdnem tökéletes, 99 százalékos felnőtt védelmet produkált az új japán SUV, de a gyerekeknek és a gyalogosoknak sincs sok félnivalója a közelében.

 

Az új autók döntőt többségének túl kell lenniük valamikor az egyre szigorodó Euro NCAP törésteszten. Van, aki botrányosan elvérzik, míg más modellek hivatalos papírt kapnak arról, hogy a biztonságosabb autók közé tartoznak. Ez utóbbi történt most meg a Mazda CX-30-al is, nem is akármilyen módon.

Bár sejteni lehetett, hogy szép eredmények születnek, hiszen a japánok semmilyen téren nem tudnak nagyot hibázni mostanság, a 99 százalékos felnőtt védelem még így is váratlan volt. Annyira, hogy az Euro NCAP elnöke személyesen gratulált a gyártónak. “Még lesz pár autó idén, amit össze kell törnünk, de ilyen szép eredményre nem igazán számítok már. Gratulálok a Mazdának az utóbbi évek egyik legbiztonságosabb konstrukciójáért”- mondta Michiel van Ratingen.

hirdetés

Mindezek mellett a gyermekek védelmére sem lehet panasz, az ott elért 86 százalék is kimondottan szépnek számít, akár csak a gyalogosok védelménél kimutatott 80 százalékos értékelés. Egyedül az aktív biztonsági rendszerek terén nem alkotott ennyire kiemelkedőt a Mazda, a jelenlegi 77 százalék viszont nem azok működését, hanem az autóban fellelhető megoldások számát hivatott minősíteni. Teljesen jogos ismét az öt csillag!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button