______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Majdnem három hétre leáll a Tesla Model S és a Model X gyártása

hirdetés

December 24 és január 11 között egyetlen Model S vagy Model X sem fog kigördülni a Tesla freemonti üzeméből. A szóban forgó gyártósor mellett dolgozók vagy szabadságra mennek, vagy más részlegen próbálnak majd meg érvényesülni addig.

 

A Tesla bejelentette, hogy a Freemontban található gyáregységben csaknem három hétre leáll két modell gyártása. Egészen pontosan a Model S-ről és a Model X-ről van szó, melyhez hivatalos indoklást nem társított a gyártó, de valószínűleg a két típus iránti folyamatosan visszaeső kereslet állhat a háttérben.

A jelenlegi Tesla eladások alig 10 százalékát teszi ki ez a két járgány (15 ezer eladott példány a harmadik negyedévben, míg az amerikai cég összes értékesítése ebben az időszakban 140 ezer darabot tesz ki), míg a Model 3 és a Model Y iránti kereslet továbbra is szinte csúcson pörög. Ezért is ajánlotta fel a Tesla a leálló gyártósoron dolgozóknak, hogy lehetőségük lesz más részlegnél elhelyezkedni a megjelölt intervallumra, így azok gyártási kapacitását egy kis átcsoportosítással akár meg is lehet növelni.

hirdetés

Aki nem szeretne ezzel élni, annak a szabadság maradt, mint megjátszható alternatíva. Ennek nagyobb részét mint fizetett szabadság ajánlja fel a Tesla a dolgozóknak, de 5 napot a legjobb esetben is fizetés nélküli pihenőnek kell majd betudnia annak, aki inkább az otthon maradást választja a munka helyett. Az biztos, hogy nem lehet azt mondani, hogy az amerikai gyártó nem gondoskodik a munkalehetőségekről, a CNBC értesülései szerint ugyanis akár a kiszállításokban is segédkezhetnek a gyártósor mellől elkényszerülők az elkövetkező hetekben.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button