______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Majdnem 2000 elektromos áruszállítót rendelt az Amazon a Mercedestől

hirdetés

Alaposan kizöldítette a flottáját az Amazon csomagszállító részlege. Csaknem 2000 darab elektromos áruszállítót rendeltek be a Mercedestől, többek között méretes eSprintereket.

 

Legújabb fejlesztésként az európai áruszállításra fenntartott flottáját zöldítette ki az Amazon elég drasztikus mértékben. Egészen pontosan 1800 elektromos áruszállítót rendeltek be modernizálás okán, ráadásul mindegyiket a Mercedestől.

A szóban forgó flotta hangsúlyosabb részét a nagyméretű eSprinter áruszállító teszi ki, melyhez a legnagyobb, 55 kWh-s akkumulátor csomagot rendelte be a cég. Ezzel egészen pontosan 160 kilométert képes egy töltéssel megtenni a villanyos Sprinter, a maximális terhelhetősége pedig 891 kilogramm. A berendelt autók kisebb hányada eVito modellekből áll össze, melyekben egy 41 kWh-s akkumulátor csomag dolgozik, ám a kisebb súlynak köszönhetően ez már 184 kilométeres hatótávval rendelkezik.

hirdetés

Ugyan ezek nem drasztikusan nagy megtehető hatótávok, a gyáriak és a csomagszállító cég döntéshozói egyaránt azon a véleményen vannak, hogy ezek a számok bőven elegendőek a napi feladatok letudásához, hiszen ezen járgányok többségét úgynevezett “utolsó mérföldes kiszállításokra” használják, azaz a nemzetközi fuvarozásban nem vesznek részt velük, csupán a csomagelosztó állomásokról szállítják el a termékeket a megrendelők otthonába.

Az Amazon és a Mercedes nem ezzel a megrendeléssel kezdte el a nagymértékű együttműködést, hiszen már évek óta szinte csak a csillagos márka termékeivel szállít az amerikai cég Európában.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button