______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Maguktól parkolnak le és jönnek érted a Mercedesek a stuttgarti reptéren

hirdetés

A Mercedes és a Bosch közös fejlesztéseként nyitott meg Németországban az a parkolóház, melyben maguktól képesek leparkolni az új Park Pilot rendszerrel felszerelt csillagos járgányok. Első körben a tesztelési fázis indult meg a stuttgarti reptéren, de ha minden jól megy, a jövőben nem lesz gond a parkolóhely kereséssel utazás előtt.

 

Már korábban is beszámoltunk arról, hogy az autók automata parkoltatásán dolgozik a Mercedes és a Bosch, most viszont a két vállalat elérkezett oda, hogy éles körülmények között is kipróbálja az elképzelését. A stuttgarti reptér lesz az első légikikötő, ahol a Mercedes újabb modelljei maguktól keresnek majd parkolóhelyet, igény szerint pedig értünk is jönnek.

Egyelőre a tesztelési stádiumnál tart a projekt, de ha minden jól megy, akkor a nemsokára már bárki használhatja a roppant kényelmes megoldást. Persze, ehhez alapfeltétel a Park Pilot rendszer legújabb generációja, amivel jelenleg csak az S-osztály rendelkezik, de a német gyártó a későbbiekben más modelleket is ellát majd ezzel az extrával, természetesen fizetős opcióként.

hirdetés

A rendszer lényege, hogy a parkolóház és az autó végig összedolgozik, vagyis az információáramlás nagyobbik részét inkább az epületben elhelyezett érzékelők és szenzorok biztosítják az autó számára. A Mercedes Intelligent Park Pilot tehát megkapja az olyan információkat, mint például pontosan hol található a legközelebbi szabad hely, illetve milyen akadályok találhatóak az odafelé vezető úton, majd elindul, hogy leparkolja magát. Fontos, hogy a parkolóház valós idejű tájékoztatást is nyújt az autónak, azaz képes még egy éppen az útra kiguruló labdára is figyelmeztetni azt a baleset elkerülése érdekében.

Az új rendszerből a reptérre látogatók profitálnak a legtöbbet Walter Schoefer, a reptér kommunikációs igazgatója szerint. Az, hogy a kocsi magától leparkol úgy, hogy mi közben a bejáratnál kiszálhatunk nem csak a komfortérzetet növeli meg, hanem jelentős időt is spórol azoknak, akik amúgy is rohannának a járatukhoz egy esetleges késés miatt.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button