______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Magától elmegy tölteni és utána leparkol a Volkswagen a jövőben

hirdetés

A Volkswagen és a Bosch közös erővel dolgozik egy olyan rendszeren, mely lehetővé teszi, hogy az elektromos autó elmenjen feltölteni magát, majd ha végez, akkor le is parkoljon valahol a közelben.

 

Ma már nem újdonság, hogy a komolyabb önvezető képességekkel rendelkező autók képesek maguktól helyet keresni és leparkolni. Persze, ez még leginkább csak előre felkészített parkolókban és területeken működik, de a technológia adott és egyre több gyártó törekszik annak a tökéletesítésére.

Most például a Volkswagen és a Bosch közösen fejleszt egy olyan rendszert, mely kimondottan az elektromos autók számára készül és rengeteg időt spórolhat a felhasználóknak.

hirdetés

Az alapelv ugyan az, amit más gyártók is használnak, azaz ha minden rendben megy, akkor a jövő Volkswagenei képesek lesznek egyedül parkolóhelyet keresni a környéken, vagy egy adott parkolóházban, majd egy applikáción keresztül magához is rendelheti a felhasználó az autót. Igen ám, csak hogy a VW-Bosch egy csavart is visz a dologba, azaz olyan robotizált töltőket is telepítenének, amik képesek emberi ráhatás nélkül csatlakoztatni az autókat a hálózatra és le is tudják ugyan így választani azokat.

Tehát a lényeg, hogy a tervek szerint a jövőben egy elektromos Volkswagen-konszern modellből kiszállva, a járgányt el is küldhetjük majd, hogy töltse fel magát (persze, ha van a közelben robotizált töltőoszlop), míg mi éppen mással foglalatoskodunk. Azt is fontosnak tartja a Volkswagen, hogy az autók ne foglalják akkor is a töltőket, amikor nincs rá szükségük, így amint feltöltött a járművünk, magától átáll egy szokványos parkolóhelyre, így a következő autó már gond nélkül foghat neki a kilométerek visszanyerésének.

hirdetés

A Volkswagen hangsúlyozza, hogy a rendszer egyelőre nem áll még készen, de a fejlesztés gőzerővel folyik

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button