______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Magánszemély nyert pert a Tesla ellen Németországban

hirdetés

Egy Tesla tulajdonos a bírósághoz fordult Németországban, miután kimondottan veszélyesnek találta az autója viselkedését az “Autopilot” üzemmód használata közben. A pert megnyerte a Tesla ellen, akinek teljes áron most vissza kell vásárolnia a szóban forgó járművet.

 

Nem most hallunk először arról, hogy a Tesla Autopilot rendszere jelen pillanatban még nem működik teljesen magabiztosan. Amerikában például nemrég attól volt hangos az autós média, hogy a Tesla modelljei jelentősen sokszor okoznak balesetet azzal, hogy “szellemfékezést” hajtanak végre. Ez az a jelenség, amikor az autó erőteljes fékezésbe kezd a legváratlanabb pillanatban, pedig a rendszernek erre semmi oka nem lenne igazából.

Most egy újabb fricska érte Elon Musk “Autopilot” rendszerét. Németországban ugyanis egy Tesla Model X-et használó hölgyemény fordult a bírósághoz azzal, hogy az autója teljesen megbízhatatlanul viselkedik az “önvezető” funkció használata közben. A szakértők megvizsgálták a rendelkezésre álló adatokat és bizonyítékokat, és arra jutottak, hogy a kocsi valóban okoz kellemetlen pillanatokat, amikor magát vezeti. Ilyen például, hogy nem veszi észre az úttereléseket, az építkezések közelében alkalmazott szűkítéseket és számtalanszor fordult elő a fentebb leírt hirtelen fékezés is.

hirdetés

A Tesla ügyvédje az eljárás alatt azzal védekezett, hogy az Autopilot nem városi közlekedésre lett kitalálva. Az ügyészség ezt is aggasztónak tartotta, mivel erre nem figyelmezteti a cég a vásárlókat (arra viszont igen, hogy az Autopilot még igényel emberi felügyeletet is), ha pedig még figyelmeztetné is őket, akkor is zavaró és balesetveszélyes lenne, ha azt folyamatosan ki-be kapcsolgatni kéne lakott területre érve és elhagyva azt.

A Spiegel magazin beszámolója szerint a hölgy meg is nyerte a pert, így Elon Musk cégének teljes áron vissza kell vásárolnia az autót. Az eset azért kapott nagy figyelmet, mert eddig nem igazán sikerült pert nyernie magánszemélynek (vagy akár cégnek is) az amerikai elektromos márka ellen.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button