______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Lesz új Mazda sportkocsi, a Wankel-motor visszatérése azonban nem ehhez lesz köthető

hirdetés

Évek óta terjeng a hír, hogy a Mazda egy új sportkocsin dolgozik, mely egyben a Wankel-motor visszatérését is jelentheti. Most egy belsős információ erősítette meg a hír egyik felét, a másikat viszont gyorsan meg is cáfolta.

 

Évek óta foglalkoztatja a Mazda rajongókat, hogy vajon mikor mutatják már be végre a japánok az új sportkocsi generációjukat, mely az első feltételezések szerint a forgótárcsás, másnéven a Wankel-motorok visszatérését is jelentheti. Most a Jalopnik belsős informátora világított rá arra, hogy a sportkocsi nemsokára befut, ám nem Wankel-motorral.

Akkor mi kerül a burkolatok alá? Esetleg néhány elektromotor és egy nagy akkumulátor csomag? Szó sincs erről. A Skyactiv-X motorcsalád következő tagjával lesz felszerelve.

hirdetés

Ez egy hathengeres turbós benzines egység lesz nagyjából 400 lóerős teljesítménnyel, mellyel a hátsó kerekek hajtása valósul meg. Az új sportkocsi elnevezése egyelőre nem publikus, ám ezzel a fordulattal garantált, hogy nem RX-9 néven kerül majd a szalonokba, ahogy azt korábban tippelni lehetett.

Az viszont mindenképpen jó fejlemény, hogy a Supra konkurenciát kap, ezzel újra elindítva egy folyamatot, mely a japán sportkocsik feltámadásához vezet még az elektromos korszak beköszönte előtt.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button