Autós Hírek

Lehetséges, hogy a Rolls-Royce Wraith és a Dawn már elektromos formában kap új generációt

Amerikában jövőre már nem forgalmazzás a Rolls-Royce Dawn és a Wraith jelenlegi generációját, Európában viszont még egyelőre palettán maradhat majd a kupé és a kabrió egy darabig, hogy kivárják vele az elektromos átállást a gyáriak.

 

A Rolls-Royce amerikai képviselete árulta el a Roadshow magazinnak, hogy a Wraith és Dawn modellek jövőre már nem lesznek megtalálhatók a gyártó helyi palettáján főként “szabályozási okok” miatt. Ez azt jelenti, hogy a kupé és a kabrió Rolls 2021 után kivonul az amerikai piacról, helyet adva az olyan újabb modelleknek, mint például a nemrégiben alapjaiban megújult Ghost.

Érdekesség, hogy a Rolls-Royce képviselete szerint a két szóbanforgó, immár lassan 10 éves, még a BMW-től átemelt F01 platformra épített modell viszont a világ többi részén még megmarad, 2023-ig legalábbis biztosan, majd pedig végleg leáll a gyárásuk. Legalábbis jelenlegi formában.

Jó kérdés, hogy mi lesz vajon utána. Lehetőségük van a gyáriaknak a kabrió és a kupé modelleket is átemelni a jelenleg használt “Architecture of Luxury” platformra, hiszen az a Ghost is ezen alapokra épül fel, melynek eddig dedikálták a gyáriak a két variánst. Felmerül viszont annak a lehetősége is, hogy az új modellek már teljesen elektromos formában jelennek majd meg. Ezzel egybevág az is, hogy a Rolls-Royce vezérigazgatója pár hónapja beszélt arról az AutoNews hírportálnak, hogy már jóval az eredetileg tervezett 2030-as időpont előtt megérkezhet a gyártó első elektromos modellje, mely a Wraith kategóriájában indul majd harcba a vásárlók kegyeiért. Lehet, hogy annyira a kategóriájában lesz az újdonság, hogy konkrétan inkább villanyos utódmodellről beszélhetünk?

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button