Autós Hírek

Igaziautó-méretekkel is megépül a 80-as évek legendás távirányítós autója

A japán Tamiya játékgyártó a 80-as években dobta piacra a Wild One névre keresztelt távirányítós autóját, mely azonnal világsiker lett. Most ezt a játékot építi meg nagyban az a gyártó, aki eddig főleg igazi modellek kicsinyítésével foglalkozott.

 

A távirányítós autók mondhatni, hogy a 80-as és 90-es években voltak a csúcson. A mostani 30-40 éves generáció gyakorlatilag egy emberként reménykedett abban, hogy lesz egy kis “zümmögő” kisautó a fa alatt vagy a születésnapi csomagban. Érthető, hogy a Tamiya is ekkor kezdte el egymás után ilyen játéklehetőséggel elkényeztetni a vásárlókat.

Az egyik legnagyobb sikerük az off-road világát megelevenítő Wild One szett volt, mely lényegében egy buggy, egy nagyon fürge, sártól és portól nem megriadó, óriási élvezeti faktorral rendelkező játék volt. Nem csoda, hogy most a japán gyártó ezt a modellt építteti meg valós autós méretekkel, ráadásul nem is akárkivel!

A való életben is használható átirat ugyanis az eddig Bugatti és Aston Martin modellek kicsinyítésével foglalkozó The Little Car Company gondozásában készül. A srácok eddig nagy autókat tettek kicsivé, most pedig egy kicsit tesznek naggyá!

A Wild One Max néven nagyjából 6000 fontos áron piacra kerülő érdekesség hossza 3,5 méter lesz, mozgatásáról pedig egy 5,5 lóerős villanymotor gondoskodik majd, mellyel 48 kilométeres óránkénti sebesség érhető el 40 kilométeres hatótáv mellett. Ez egy közúti használatra alkalmatlan változat, mely lényegében az eredeti játék kiadása óta felnőtt generáció szórakoztatására készül, ám a gyártó már most utalásokat tett arra, hogy terveznek egy utcán is használható átiratot, mely mopedautóként kerülhet majd forgalomba valamivel megnövelt hatótávval, de változatlan teljesítménnyel.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button