______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Leállnak a Toyota japán gyáregységei a hétvégi földrengés miatt

hirdetés

A Toyota a Japánt sújtó hétvégi földrengés miatt kénytelen leállítani a termelést kilenc gyáregységében. A beszállítói hálózat sérült meg komoly mértékben a közlemény szerint.

 

Komoly, egészen pontosan 7,6-os magnitúdójú földrengés pusztított a hétvégén Japán keleti részén, ami miatt földcsuszamlások alakultak ki és épületek sérültek meg. Egy ilyen földcsuszamlás temette maga alá a neves Ebisu versenypálya egy részét is, ám úgy tűnik, hogy a gyártók is az átlagosnál jobban megérzik majd, hogy megmozdult a föld.

A Toyota például bejelentette, hogy kilenc gyáregységét kell leállítania Japánban a mai naptól kezdve, mivel a földrengés számtalan beszállítót közvetlenül is érintett, így azok nem tudják teljesíteni a tervezett szállításokat. A globális félvezető-hiány miatt pedig amúgy is alkatrész szűkében vannak a gyárak, így egyszerűen nem tud tovább folytatódni a termelés. Azt egyelőre nem tudták megmondani a gyáriak, hogy a leállás meddig fog tartani, ám azt elárulták, hogy a leállás csak a helyi üzemeket érinti egyelőre.

hirdetés

A kényszerpihenő a Toyota C-HR, RAV4 és Harrier modellek gyártását érinti, illetve késésre számíthatnak a Lexus LS, IS, RC, LC, LX, NX, UX, és RX megrendelők is.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button