______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Látványos tanulmányként mutatkozott be a Mercedes elektromos kisbusza

hirdetés

A Mercedes három hete jelentette be, hogy elektromos változatban is bemutatkozik majd a T osztály. Nem kamuztak, máris itt van tanulmány változatban az EQT!

 

A Mercedes a kompakt kisbuszának, a Citan-nak utódjaként mutatja be majd valamikor még ebben az évben az új T osztályt, mely most már biztos, hogy elektromos formában is elérhető lesz. Sőt, koncepció szinten előbb csodálhatjuk meg ezt a változatot, mint a hagyományos hajtásláncokkal felszerelt kivitelt!

Itt van ugyanis hivatalosan is a Concept EQT, mely mondhatni, hogy nem átlagos megjelenéssel próbálja magához csábítani a családi autó után nézelődőket. A járgány orrán a jellegzetes EQ stílusjegyeket fedezhetjük fel, míg a hátsó kialakítás letisztult és meglehetősen modern, természetesen ahogy az manapság divat, a fényforrásokat összekötő LED-es fénycsíkkal.

hirdetés

A három üléssort felvonultató beltérben ugyan megtalálhatjuk az új C osztály stíluselemeit és a jellegzetes MBUX infotainment rendszert, de azért érezhető, hogy az EQT alapjait adó T osztály a haszongépjárművek piacán is megméretteti majd magát.

A T alapjait pedig nem más adja, mint a Renault Kangoo legújabb generációja, mely nemrég mutatkozott be elektromos formában is. Ezért hiába nem árultak el semmit a Mercedes képviselői az újdonságról, lényegében sejteni lehet, hogy annak a 44 kWh-s akkumulátor megoldása lesz megtalálható itt is, ezzel biztosítva a nagyjából 270 kilométeres elektromos hatótávot.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button