Autós Hírek

Lamborghini nagymenővel erősít az Apple

Már egy ideje lehet hallani arról, hogy az Apple saját autó fejlesztésébe kezdett, de eddig semmi konkrétumot nem árultak el az amerikaiak. Az viszont biztos, hogy szépen lassan gyűlnek a cégben az autóipari nagyágyúk.

 

Önvezetésre is képes elektromos autót fejleszt az Aplle? Ez a kérdés már egy ideje, amit egyszer megerősítenek, máskor pedig megcáfolnak a gyáriak. Az újabban csak “Project Titan” néven emlegetett akció azonban szivárogtatások nélkül is kezdi komoly mértékben megerősíteni magát.

Az amerikai techipari vállalat ugyanis az elmúlt hónapokban komoly mértékben betárazott autóipari nagyágyúkból. Az Aplle kötelékében dolgozik például a BMW egykori elektromos szakértője, Ulrich Kranz, de a Ford kötelékében 30 évet lehúzó mérnök, Desi Ujkashevic is az amerikai csapat tagja már. Ha ez nem lenne elég, egyes források szerint több száz magasan képzett, eddig más nagy autóipari szereplőknél dolgozó munkás is megérkezett már az almásokhoz.

Most egy újabb sztárigazolás derült ki. Az Apple ugyanis leszerződött Luigi Taraborrellivel, aki csaknem 20 évet töltött el a Lamborghini családban, legutóbb a dinamizmusért és a karosszériáért felelős igazgatóként. Taraborrelli munkássága olyan modelleken köszön vissza, mint például az Aventador, a Huracan vagy éppen az Urus SUV.

A Project Titan tehát nagy valószínűséggel szépen csendben bontakozik ki a háttérben. Azt nem tudjuk, hogy mekkorát fog robbanni a piacon, de az biztos, hogy érdekes lesz, amennyiben valamikor elkészül az Apple saját önvezető elektromos járgánya.

forrás: Bloomberg

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button