______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Hibridként is bemutatkozhat az új Honda Civic Type-R

hirdetés

A Honda Civic Type-R legújabb generációja éppen a napokban ünnepelte az európai premierjét. Jelenleg nem lépett még a villanyosítás útjára a csúcsmodell, de a japánok szerint ez a későbbiekben még változhat.

 

A napokban futott be az európai piacra a Honda Civic Type-R legújabb generációja, mely egyelőre nem kér a villanyosításból. Az előző generáció 2 literes turbós egységét kapta meg ugyanis az autó, természetesen modernebb és erősebb formában.

A szóban forgó erőforrás jelen formájában 330 lóerőt képes az első tengelyre küldeni. Igen, a gyáriak egyelőre nem akarnak összkerék meghajtást, mivel elmondásuk szerint az fölöslegesen növelné csak meg a járgány tömegét.

hirdetés

Ugyan ez a helyzet a villanyosítással is, ám Ko Yamamoto, a gyártó technikai igazgatója továbbra sem zárta ki, hogy az autó elérhető lesz a jövőben hibrid hajtással is. Sőt, az Autocar magazinnak azt nyilatkozta, hogy már dolgoznak egy a jelenleginél erősebb kivitelen. Valószínűleg ez lesz majd a Type-R PHEV, mely tulajdonképpen már folytatásnak is felfogható. Az új Civic Type-R ugyanis csak három évig lesz majd a piacon az előre felvázolt menetrend szerint.

Arról azonban szó sincs, hogy a Civic jelenlegi generációja megjelenjen tisztán elektromos formában is, a modellhez használt platform azt ugyanis nem támogatja.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button