Responsive AdsHirdetési Zóna
hirdetés
Autós Hírek

Lakóautót miből érdemes építeni? – Kérdezz-Felelek Extra

Göbi eléggé beleásta magát az elmúlt években a lakóautók építésébe, így érthető, hogy Sándor kérdésére is ő válaszol a témával kapcsolatban. A keret adott, ebből kéne a legjobbat kihozni. Na de mi legyen az alap?

 

Akik követik a Speedzone életét, azok tudják, hogy a csapatban Göbi az, akihez leginkább közel áll a lakóautó építés. Már több ilyen járgányt sikerült összehoznia, így azt is gondosan felmérte, hogy miből lehet igazán ütős projekt alap.

hirdetés

Sándort is megszólította ez az életforma és szívesen bele is vágna a dologba, de a kezdő lépésnél kicsit elbizonytalanodott. Miből legyen akkor most lakóautó?

“Sziasztok,

Göbiék hatására camper vant szeretnék építeni, mert nagyon megtetszett az életforma. 🙂
Pár dolognak már utánajártam és az engedélyezéshez is találtam szakembert, viszont nem vagyok biztos abban, hogy mi legyen az alap.
2-3 milliót szánnék az autó megvételére és L2H2 méretben gondolkozom.
Ti mit ajánlotok és mire érdemes odafigyelni?

Üdvözlettel:
Kiss Sándor”

A keret tehát szűkös, de nem jelenti azt, hogy lehetetlen feladatra vállalkozna a kérdező. Sőt!

Kedves Sándor!

A kérdés viszonylag egyszerű, és eléggé egy irányba mutatnak a nyilak. A legnépszerűbb változat ebben az árkategóriában a 2006-tól gyártott Fiat Ducato és iker testvérei, de leginkább a Fiat Ducato a 2.3 jtd motorral. Ez a modell mellett szól a nagy választék (sok van a piacon), a legszélesebb raktér, ami akár a keresztben ágyat is lehetővé teszi és a többfajta karosszéri kialakítás, ahol mindenki kiválaszthatja magának a hosszabb-rövidebb, alacsonyabb-magasabb változatok közül a megfelelőt.

További előnye, hogy a gyárak is ezt használják nagy előszeretettel, ezért aztán sok tipus specifikus alkatrész kapható hozzá, például illeszkedő víztartályok, ablakok, stb.
Én mindenképpen ezt választanám, bónuszként a kasztnija sem annyira rozsdásodik, mint pl. a Mercedes Sprinter vagy Volkswagen Crafter.

Üdv.

Göbölyös Zsolt

hirdetés
Címkék
hirdetés

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button