Autós Hírek

Árat nem csökkent, de jobban felszereli az elektromos autóit a Mercedes

Egy ideje hallani lehet, hogy a Tesla árcsökkentési akciója jelentősen befolyásolhatja a többi elektromos gyártó árképzési szemléletét is. Ez valamilyen szinten igaz is, például a Mercedes is egyre többet ad a villanyos vásárlóknak.

 

Az elektromos autózás robbanásszerű terjedésének egyelőre három oka van. Az egyik a töltési idő és az elektromos hatótáv aránya, a másik az országonként eltérő infrastruktúra és persze utoljára, de nem utolsó sorban ott van az árképzés is.

Utóbbi tekintetében természetesen a nagy prémium gyártók igencsak komoly szintet képviselnek, például a Mercedes a kis EQA modellel nem elhanyagolható 22,7 millió forintért cserébe kínál belépési lehetőséget a villanyautózás világába. Innentől már csak felfelé megy a licit, egészen a jelenlegi csúcsot képviselő EQS SUV 52 millió forintos alapáráig.

Borzalmas összegek, de a prémiumot meg sem közelítő gyártók sem kínálnak drasztikusan olcsóbb megoldásokat, ha méretosztályon belül maradunk és a technikai tudást és a felszereltséget is figyelembe vesszük.

Ez utóbbi tekintetében ráadásul egyre többet ad a Mercedes, egészen pontosan ettől a hónaptól kezdve minden egyes EQ modell alapfelszereltsége gyarapodott pár tétellel. A belépő szinten inkább dizájnelemekkel dobják fel az összképet a németek, de az EQC-től felfelé már komoly vezetést támogató rendszereket és technikai kiegészítőket csapnak hozzá az alapárhoz.

Fontos még, hogy garancia tekintetében is többet kínálnak most már az elektromos modellekhez. Egészen pontosan 6 év vagy 150 ezer kilométer integrált szervizcsomagot foglal most már magába az alapár, melyhez mindezek mellett egy ingyenes vezetéstechnikai tréning is jár EQ modelltől és felszereltségtől függetlenül. Az akkumulátor garanciája viszont már modellfüggő, azaz csak az EQE, EQS és EQS SUV modellek esetében jár a 10 év vagy 250 ezer kilométer, alacsonyabb szinteken “csak” 8 évvel vagy 160 ezer kilométerrel kell beérniük a vásárlóknak.

A Mercedes me Charge töltési árak is napvilágot láttak, melyek mostantól kedvezőbb előfizetéssel és többféle tarifacsomaggal vehetők igénybe az Ionity töltőhálózaton.

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button