______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Kiskorú alkalmazása miatt perli az amerikai kormány a Hyundai helyi gyáregységét

hirdetés

Perre megy az amerikai kormány, mert egy 13 éves kislány dolgozott heti 60 órában a Hyundai egyik alabamai beszállítójánál. Összesen három cég is érintett az ügyben.

 

Amerikában egy vizsgálat egy igencsak különös tényre világított rá Alabamában. A hatóságok éppen gyárakban ellenőrizték a munkavállalókat, amikor egy Hyundai alkatrészeket gyártó üzemben nem mindennapi esetre bukkantak. Az egyik gyártósor mellett ugyanis egy 13 éves kislány dolgozott, ami érthető módon azonnal felkeltette a vizsgálódók figyelmét.

Mint kiderült, a SMART Alabama cégnél a kislány nem is egyszeri beugró volt, hanem heti 60 órát húzott le ahelyett, hogy iskolába járt volna. Persze, felmerül a kérdés, hogy miként tudott egy cég egy kiskorút alkalmazni? Persze, itt egyből tovább bonyolódik a sztori.

hirdetés

A SMART elárulta, hogy hozzájuk a munkaerő nagy részét a Best Practice Service nevű közvetítő cég hozza, így ezzel még egy szervezet bekerült a képbe, akinek tudnia kellett volna arról, hogy egy kiskorúról van szó. Legyen még egy szép húzás a sztoriban? Az eset nyilvánosságra kerülése után a SMART egy közleményt adott ki, hogy két másik munkásukat is elküldték, mert azok fizikailag nem feleltek meg a cég kritériumainak. Csak nem két másik gyerekmunkás?

Természetesen az állam mind a három érintettet, tehát a Hyundait is beperelte kiskorú illegális alkalmazása miatt, amit arrafelé igencsak komolyan vesznek. “A vállalatok nem kerülhetik el a felelősséget azzal, hogy a beszállítókat vagy a személyzeti közvetítőket hibáztatják a gyermekmunka-törvény megsértéséért, amikor valójában maguk is munkáltatók.”- mondta el Seema Nanda munkaügyi ügyvéd.

A Hyundai Motor America felelőssége már csak azért is megállhatja a helyét, mert az alkatrészeket gyártó SMART Alabama anyacégének csaknem 80 százalékát ők birtokolják, így komoly beleszólásuk és belelátásuk van annak működésébe.

hirdetés

forrás: Carscoops

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button