______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Kínából rendelt elektromos autókat egy kereskedő, perre megy vele a Volkswagen

hirdetés

Németországban egy kereskedő Kínából rendelt be 22 darab Volkswagen ID.6-ost, hogy azt a helyi piacon értékesítse. Nem tetszik a dolog az anyacégnek és beperelték a kereskedést.

 

Az elektromos modellek térnyerésével egyre nagyobb szerepet kap Kína az autóiparban. Nem csak azért, mert a kínai gyártók sorra jönnek elő az újabbnál újabb modellekkel, hanem azért is, mert jóval olcsóbban gyártanak és kínálnak autókat, mint az európai gyárak.

Sok márka ezért helyi gyártókkal is összeáll, hogy az ottani piacon olcsóbban tudjanak autókat értékesíteni. Ilyen összefogás például a Volkswagen-FAW, aminek köszönhetően megszületett az ID.4 nyújtott tengelytávú verziója az ID.6. Ezt a modellt csak a Kínában gyártják és árulják. Na de vajon egy kereskedés rendelhet onnan Európába, hogy itt némi haszonnal tudja túladni? Egy német kereskedő, Gregory Brudny megpróbálta.

hirdetés

Összesen 22 darab ID.6-ost rendelt a kínai üzemből, melyeket az itteni követelményeknek megfelelően alakíttatott át, beleértve a szoftveres tartalmat is. Így Gregory úgy gondolta, hogy nem ütközhet problémába a dolog, ráadásul a közlekedési hatóság is rábólintott az akcióra. Boldogság? Nagy haszon? Egyelőre közel sem!

A Volkswagen jogi részlege ugyanis felfigyelt a dologra és azonnal meg is kezdték az intézkedéseket, azaz perre mennek és követelik mindegyik autó megsemmisítését. Miért? Azt az anyacég egyelőre nem fejtette ki részletesen az Automobilwoche értesülései szerint, de annyit már hozzá tettek a dologhoz, hogy a Kínában készülő autóik egyszerűen nem felelnek meg a hazai jogi követelményeknek.

hirdetés

Gregory természetesen nem ért egyet a dologgal és arra hivatkozik, hogy a hatóságok megadták az engedélyt a német utakon közlekedésre. Mire lehet számítani? Egyelőre kérdéses még a dolog, de a kereskedő kitart a Volkswagennel szemben. Azonban addig is havonta 8 ezer eurós költség neki az autók tárolása, illetve amennyiben elveszti a pert, további 15 ezer euróba fog kerülni az autók megsemmisítése darabonként.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button