______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elkészült az utolsó Mini Clubman

hirdetés

Több mint 50 évvel ezelőtt mutatkozott be az első generáció, de a BMW korszak alatt is szép értékesítési adatokat mutatott fel a Mini Clubman. Az utóbbi évek SUV nyomása viszont a háttérbe szorította, így mennie kellett. Most el is készült az utolsó példány.

 

A Mini még 1967-ben mutatta be a Clubman első generációját, majd egy kis kényszerpihenőt követően következett az újjáéledés 2007-ben, már a BMW fennhatósága alatt. A több mint ötven éves pályafutás alatt több mint 1,1 millió példány talált belőle gazdára, ebből 550 ezret már a modern átiratból adtak el.

Az utóbbi években viszont látványosan elkezdett esni a kereslet a jellegzetes, szétnyíló hátsó traktussal rendelkező modell iránt. Miért? Egyszerűen az SUV modellek térnyerése szépen lassan kiszorította a pályáról, ami miatt tavaly ki is mondta a gyártó, hogy ha kifut a jelenlegi generáció, már nem kap majd utódot.

hirdetés

És most bizony ki is futott, azaz elkészült Angliában az utolsó Clubman, melyet stílusosan búcsúztattak a gyáriak, de azonnal hozzátették azt is, hogy nem marad üresen az oxfordi és a swindoni gyártósor ezek után sem. Új modellek gyártását kezdik itt meg, többek között egy kabrióét is, mely az év második felében mutatkozik majd be.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button