Autós Hírek

Kilőhető GPS jeladót újítottak be a rendőrök Amerikában

A Batman filmek világát felelevenítő technológiával próbálják a New York-i rendőrök felvenni a harcot a bűnözők ellen. Kilőhető GPS jeladóval vértezték fel a járőrkocsikat.

 

Bár mostanság Magyarország sem áll rosszul autós üldözések szempontjából, Amerikában kimondottan mindennapos a jelenség. A legtöbb esetben sikerül elkapniuk a rendőröknek a menekülő autóst, de sajnos egyre gyakoribb, hogy komoly baleset zárja le a folyamatot. Ezért is váltanak most stratégiát a New York-i rendőrök.

Az NYPD ugyanis hivatalosan is felvette a fegyvertárába a kilőhető GPS nyomkövetőket, melyek segítségével biztonságos távolságból tudják követni a bűnözők mozgását. Az igazi újdonság, hogy a nyomkövetők most már nem csak erre a célra átalakított puskákból lőhetők ki, hanem a járőrautók elejére szerelt tokból is. Ez utóbbinak köszönhető, hogy úgy kerülhet elhelyezésre a nyomkövető, hogy az üldözött nem is sejti, hogy meg lett jelölve (hacsak meg nem hallja a tompa puffanást, amikor feltapad a lövedék a kocsi hátuljára).

A technológiát a StarChase cég biztosítja a rendőrségnek, akik előfizetős rendszerben használják az eszközöket. Na de mennyire megbízható ez a nyomkövető? A cég állítása szerint több mint 10 ezerszer használták már más szervezetek, aminek köszönhetően több mint 150 millió dollár értékű ellopott és illegális eszközt sikerült eddig kézre keríteni.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button