______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Kikönnyített szörnyeteg a Classic Recreations Shelby GT500 CR átirata

hirdetés

Bár egy eredeti klasszikus Shelby GT500 birtoklása már alapvetően felemelő érzés lehet, ám érthető módon mindig vannak olyan vásárlók, akik valahogyan többre vágynak. Például nagyobb teljesítményre és karbonszálas kompozit karosszériára.

 

Az igazi gyűjtők szentségtöréskén tekintenek egy legendás modell átalakítására, de azért vannak olyan példák is, amit talán még a szigorúbb rajongóknak is képes befogadni a gyomra, persze, ha megtanulják helyén kezelni a dolgokat. Mert például itt van a Classic Recreations legújabb műve, melynek nem az a feladata, hogy egy eredeti 67-es GT500-at helyettesítsenek vele, hanem egy annál gyorsabb és modernebb megoldást kínáljanak a vásárlóknak.

Fontos hozzátenni, hogy a szóban forgó cégnek hivatalos engedélye van arra, hogy Shelby modelleket alakítson át és azokat a név megtartásával értékesítse tovább, így lényegében mondhatni gyári autóhoz lehet hozzájutni némi továbbfejlesztéssel és átalakítással.

hirdetés

Na de miről is van szó? Egy olyan járgányról, melynek megjelenése és alapja megegyezik a GT500-al, ám annál 270 kilóval könnyebb és kétszer erősebb. Ezt úgy sikerült elérni, hogy a karosszéria egészét karbonszálas kompozitból alakították ki, a motortérbe pedig egy 5,2 literes harmadik generációs Coyote V8-as benzines egység került 810 vagy 900 lóerős teljesítménnyel.

Bár a projektről alapvetően tavaly jelentek meg az első hírek, a Classic Recreations most készítette el az első kikönnyített GT500 példányt, melyet 298 ezer dolláros árcédulával ruháztak fel.

hirdetés

“Nem sokkal azután, hogy nagyapám legyőzte Le Mans-ban Enzo-t (Ferrari), Carrol és Ford megalkotta az utcai “Ferrari gyilkos” GT500-at. Ötvenöt évvel később ez az autó új életet kezdhet új képességekkel és azzal a lehetőséggel, hogy ismét Európa legnagyobbjai közé tartozzon. Büszke vagyok a Classic Recreations erőfeszítéseire, hogy életben tartják nagyapám álmait”- mondta a bemutatón Carrol Shelby unokája, Aaron Shelby.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button