______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Kijelző a kormányon? A GM már ezt is számításba veszi

hirdetés

Az autóipar és a techipar ma már lassan teljesen összefonódik, aminek az eredménye számtalan olyan megoldás, amire pár évvel ezelőtt még csak gondolni sem mert volna az ember. Ilyen a GM kormányba integrált kijelzője is.

 

Ahogy fejlődik a technika, úgy uralkodik el az autóiparban a digitális megoldások tömkelege is. Lassan már ott tartunk, hogy a digitális visszapillantóra fel sem kapjuk a fejünket, asztal méretű központi kijelzők nélkül pedig eladhatatlanná válnak az új modellek. Mi jöhet még? Természetesen még több kijelző. Például a kormányon is!

A General Motors most ezt demonstrálja egy virtuális koncepcióval, azaz képzeletben összemostak egy méretes okostelefont és egy kormánykereket. A kerék ez esetben csak jelképes jelentőséggel bír, ugyanis a most bemutatott megoldás inkább téglalap, azaz egészen pontosan a hordozható játékkonzolok adhatták hozzá az alap ötletet.

hirdetés

A lényeg, hogy a GM ezzel tekint a jövőbe, amikor már az önvezető autó mindennapossá válik és nincs szükség fix kezelőszervekre és műszeregységekre. Az alkalmatosság kicsi és magába foglalja mindezeket, azaz ha akarjuk, akkor információk jelennek meg rajta, kezelhetjük a jármű funkcióit, de akár élőben közvetítheti azt is, hogy mi történik az autó előtt. Miért? Mert lehet, hogy a jövőben szélvédőt sem kapnak majd az önvezető kapszulák, ahogy azt már számtalan koncepció esetében is láthattuk.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button