______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elindultak a Waymo önvezető taxijai

hirdetés

San Francisco városában élesben is megkezdte a működését a Waymo önvezető taxi szolgáltatása. Egyelőre még a biztonság kedvéért ott ül egy ember a volán mögött, de ő csak akkor avatkozik be, ha tényleg valami nagyon félremegy.

 

Az önvezető autók fejlesztése rohamos léptekkel halad világszerte, aminek köszönhetően akadnak már olyan szolgáltatók, akik élesben is tesztelik, illetve alkalmazzák a saját megoldásaikat. Ilyen például a szóban forgó technológiában éllovasnak számító Waymo is, aki már San Francisco utcáin önvezető taxikat is kínál a felhasználóknak.

Az amerikai cég átalakított Jaguar I-Pace modelleket használ, melyekben a Waymo ötödik generációs önvezető rendszere dolgozik. Bár a közlemény szerint az autó képes már minden létező forgalmi szituációt megoldani, egyelőre a biztonság kedvéért azért egy kezelő is helyet kap a taxikban, aki csak akkor avatkozik be, ha a rendszer valamiért meghibásodik vagy olyan helyzetbe kerül az autó, ami emberi döntést igényel.

hirdetés

Bár hivatalosan is személyszállító szolgáltatást végez így a Waymo, nyugodtan beszélhetünk még tesztelési fázisról. A jelentkezőktől ugyanis nem kér pénzt a fuvarért a cég, elég csupán egy visszajelzést, beszámolót írni a szolgáltatásról és a számla már ki is van egyenlítve.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button