______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Kiiktatja a Volvo modellek sebességszabályozását egy német tuningműhely

hirdetés

Amint bejelentette a Volvo, hogy végsebesség szabályozást vezet be minden egyes modelljénél, egyből elindult a találgatás, hogy vajon mikor kerül a piacra az első azt kiiktató program. Ez most történt meg a német Heico műhely jóvoltából.

 

A Volvo alig fél éve jelentette be, hogy az összes újonnan készülő autójának lekorlátozza a végsebességét, amit sok fanatikus meglehetősen dühösen fogadott. A balesetek számát a tervek szerint leredukáló intézkedés keretein belül most már minden egyes a gyárból kiguruló svéd modell 180 km/órás limittel rendelkezik, ami azért nem egy nagy érvágás a hétköznapi felhasználónak, de mint tudjuk, az ember semmilyen módon nem veszi jó néven a korlátozásokat.

Meg is indult a találgatás, hogy vajon mikor jelenik meg a piacon az első olyan megoldás, mellyel ki lehet iktatni a gyári limitert. Ez most történt meg, a német Heico Sportiv ugyanis olyan szoftveres módosítást kezdett el kínálni a Volvo 40-es, 60-as és 90-es szériájához, amivel nem csak a motorból lehet még egy kisebb számú ménest előcsalogatni pluszban, hanem bizony a sebesség limitert is figyelmen kívül hagyja az autó.

hirdetés

A csomag ára modelltől függően 1100 és 1500 euró között mozog, ráadásul az átalakításra 60 hónap garanciát vállal a Heico. Mindez szép és jó, de szinte biztos, hogy a gyári garancia ezzel a módosítással ugrik is örökre, így érdemes óvatosan bánni a gyári szoftver kikerülésével…

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button