______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Kerékcsere vaksötétben? A Red Bull ezt is megoldja

hirdetés

A Forma 1 világában létfontosságú, hogy melyik csapat milyen gyorsan tudja megoldani a boxkiállásokat, akár szélsőséges körülmények között. A Red Bull most bebizonyította, hogy nekik az se baj, ha éppenséggel semmit sem látnak akció közben.

 

A Forma 1 egy olyan sportág, ahol nem minden a pályán dől el. Sőt, egy elrontott boxkiállás teljesen lenullázhatja azt, amit a pilóták a pályán elértek, így érthető, hogy nem veszik félvállról ezt a csapatok sem. Olyannyira, hogy egy-egy procedúra annyira begyakorolt forgatókönyv szerint történik, hogy a folyamatot a szélsőséges körülmények sem akaszthatják meg.

Éppen ezért merült fel a Red Bull csapatnál, hogy vajon teljes sötétségben is végre tudják-e hajtani a feladatot. Persze, nem csak úgy tapogatózva, hanem lehetőleg versenyeken is használható időeredményt elérve.

hirdetés

Mit kell tenni, ki kell próbálni. A csapat persze kapott egy kis gyakorlási időt, ahol lesötétített rostéllyal kellett hozzászokniuk a körülményekhez, majd ténylegesen lekapcsolták a lámpákat a teljesen lesötétített hangárban. Persze, a kerékcserét végrehajtó csapat tagjain kívül a biztonság kedvéért a “pilóta” és néhány felügyelő kapott egy-egy éjjellátó szemüveget, de amúgy teljesen vakon kellett nekiugrani a feladatnak.

Érdekesség, hogy minden egyes próbánál sikerült megoldani a feladatot, ráadásul folyamatosan faragtak a srácok az időeredményeken is. Egészen odáig, hogy el is érték a 2,84 másodperces eredményt, ami csak 1,4 másodperccel rosszabb, mint az idei éles rekord, amit a McLaren csapata állított fel Katarban.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button