______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Kérdésessé vált a Renault Megane jövője

hirdetés

A francia márka vezető dizájnere beszélt arról, hogy közel sem biztos, hogy bíztató jövő vár a Megane modellre. Amilyen gyorsan lett világsiker belőle, olyan gyorsan tűnhet el a piac átrendeződése miatt.

 

Az autógyártók pénzből élnek, ezért nem lehet elítélni őket. Pénzt pedig úgy tudnak szerezni, ha sokat adnak el a termékeikből. Viszont hogy mit lehet nagy példányszámban értékesíteni, azt csakis a piaci trendek döntik el. Ha a vásárlóknak mondjuk döntő mértékben SUV modellekre van szükségük, ráadásul az elektromos korszak beköszöntét is egyre nagyobb erővel erőltetik a politikai döntéshozók, akkor bizony megtörténhet, hogy el kell engedni egy-két régebbi konstrukció kezét.

És ez történik pontosan a világban, gyakorlatilag nem telik el úgy hét, hogy nem jelentene be valaki egy újabb típust, mely utód nélkül megszűnik azért, hogy átadja a helyét egy teljesen új, a mostani igényeknek megfelelő konstrukciónak. Sajnos ez a sors várhat a Renault egykori sikersztorijára, a Megane szériára is.

hirdetés

Laurens van den Acker Renault vezető formatervező beszélt ugyanis arról, hogy a Megane jövője kérdésessé vált, legalábbis a jelenlegi formájában. Ennek egyik oka, hogy a modell eladásai évről évre esnek, a 2004-es legerősebb évben például csaknem 500 ezer példány talált gazdára, míg tavaly “csak” 200 ezer darabot sikerült értékesíteni belőle. Mindezek mellett a franciák is egyre több energiát és pénzt fektetnek az elektromos átállásba, ami miatt más autók fokozatosan háttérbe szorulnak.

“Nem engedhetjük meg magunknak, hogy sok mindent fejlesszünk egyszerre, mert annak biztos bukás a vége anyagi és minőségi szempontból is. Bizonyos modellek mindenképpen áldozatul esnek majd a jelenleg is zajló folyamatoknak és sajnos ilyen lehet a Megane is”-mondta Acker, ezzel előre jelezve a francia paletta jelentős átalakulását a jövőben.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button