______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Felmondott Luc Donckerwolke, a Hyundai és a Kia vezető formatervezője

hirdetés

Minden előzmény nélkül, családi okokra hivatkozva azonnali hatállyal felmondott Luc Donckerwolke, az utóbbi években a Hyundai és a Kia kötelékében dolgozó belga formatervező zseni.

 

Mintegy derült égből villámcsapásként érte az autóipart a hír, hogy azonnali hatállyal felmondott és otthagyta a Hyundai csoportot Luc Donckerwolke, az eddigi vezető formatervező. A belga tervező zseni csaknem öt évet húzott le a koreai konszernnél, ahol a Hyundai és a Kia modellek megalkotásában is részt vett. Hivatalosan annyit lehet tudni, hogy személyes, illetve családi okok állnak a döntés mögött, amit a Hyundai vezetősége tiszteletben tartott és el is fogadott.

Donckerwolke formatervezőként a Peugeot-nál kezdett dolgozni, majd 1992-ben már az Audihoz szegődött, ahol a TT és az A6 modellek megrajzolásában vállalt döntő szerepet. Az ikonikus A2 már teljesen az ő munkája volt, illetve a Skoda felvirágoztatásában is nagy szerep jutott neki az Octavia és a Fabia első generációjának megalkotásakor.

hirdetés

Szintén neki köszönhetjük a Lamborghini számos modelljét, többek között a Diablo kései változatait, illetve a Murcielago és a Gallardo megjelenését is. Mindezek után a Bentley kínálatot vette kezelésbe, a Continental GT és a gyönyörű EXP10 Speed Six tanulmány is Donckerwolke munkásságát dícséri. A Hyundai 2015-ben csábította magához, hogy szinte az egész palettát megújítsa, végül pedig a Genesis prémium modellcsaládban teljesedhetett ki a tervezői zsenialitása.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button