Autós Hírek

Ken Block emléke az AMTS-en

Az idei AMTS keretein belül kiemelt helyet kapott Ken Block munkássága és öröksége. Szomorú az ok, ami miatt így alakult, de a rajongók és a szervezők igyekeztek méltó módon feleleveníteni az amerikai fenegyerek sosem felejthető emlékét.

 

Ken Block. Egy versenyző, egy showman, egy apa és egy legenda. Sajnos az igazi amerikai fenegyerek már nincs köztünk, de a munkássága és az emléke mégis örökké velünk marad. Erre mi sem jobb bizonyíték, mint hogy az idei AMTS-en kiemelt szerepet kapott idén Block a Toyo Tires standján.

Aki kilátogatott a rendezvényre, az például közelről megtekinthette azt a versenygépet, mely minden idők egyik legdrágább és legkomolyabb elektromos “csapásmérője”. Ez nem más, mint az S1 Hoonitron, mely a Hoonigan-Audi együttműködés szerelemgyereke, egyben pedig az év elején sajnálatos módon elhunyt Ken Block utolsó járgánya, mellyel még pont sikerült pár felvételt készítenie.

Az S1 Hoonitron megalkotásában döntő szerepet játszott az Audi, hiszen nem csak a Formula E-ből származó, 1400 lóerőt leadni képes motorokat biztosították az amerikaiaknak, hanem a vázat és az óriási akkumulátor csomagot is, mely normál helyzetben négy átlagos elektromos járgányt is képes lenne kiszolgálni energiával. Erre azért volt szükség, mert a retro-modern Audinak ki kellett bírnia egy egész forgatási napot, hogy elkészülhessenek a legújabb ELECTRIKHANA videók is, teljesítmény csökkenésről viszont szó sem lehetett Ken Block vezetési stílusa mellett.

Az Audi jelenlét mellett természetesen maga Ken Block emléke előtti tisztelgésé volt a főszerep. Mi például a hozzánk eljuttatott, cérnából készült portréképet adtuk át a standon, de jöttek szép számban gyönyörű rajzok is, melyeket rajongók készítettek el és adtak át helyben a szervezőknek.

Mi lesz ezekkel a művekkel? A szervezők megpróbálják őket eljuttatni Ken Block családjának, hiszen náluk lesz a legjobb helyen, illetve majd remélhetőleg egyszer felbukkannak egy komolyabb kiállításon, ahol a legenda teljes életútja, eredményei és hagyatéka elevenedik meg a látogatók előtt.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button